Siirry pääsisältöön

Agilityä ja perustreeniä

Perjantai eli jälleen Flamen Rennot lenkit -kurssi + Sisukas-jengin treeni.

Rennot lenkit -kurssilla treenailtiin luopumista ja namin kopittelua. Namin kopittelu osoittautui Flamen mielestä superkivaksi tekemiseksi - jopa niin kivaksi, että haukkuminen unohtui hetkeksi. Siinä juttu, mitä voidaan tehdä jatkossa esim. agilitytreenin tauoilla kouluttajaa kuunnellessa.


Agilitytreeni tehtiin taas yhdessä erässä, koska alla oli tuo kurssin 40 min treeni.

Treenailtiin vartalon hallintaa kävelemällä maassa olevien rimojen ympäri (rimat siivekkeestä ulospäin) ja harjoiteltiin kuuntelua yhden hypyn ja putken avulla. Kädessäni oli lelupalkka (jossa Flame on kiinni kuin terrieri konsanaan) ja Flamen piti kuunnella tuliko estekäsky vai saiko leluun tulla suoraan kiinni. Hienosti tyttö alkoi luopumaan lelusta.

Saatiin vielä samalla häiriötreeniä, kun toisella kentällä treenannut mies haki tarvikkeita hallin toisesta päästä eli kulki meidän kentän läpi muutamaan kertaan. Tilanne oli Flamelle haastava, mutta se pysyi kuitenkin minun kanssani.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ainakin yhdet treenit jäi välissä raportoimatta, mutta yritetään nyt uudestaan. Aloitettiin treeni 2-2 keppitreenillä. Aluksi tehtiin yhdellä kahden kepin yhdistelmällä kunnes saatiin ne "oikeaan asentoon". Hienosti neiti haki oikeaa väliä. Sen jälkeen otettiin neljä keppiä, jotka saatiin jo vähän kulmaan. Flame väsähti selkeästi kaikesta miettimisestä eikä lopuksi tehty 1-3 eteneminen oikein onnistunut vaan räksytti vaan minulle. Keppitreeni oli kuitenkin hieno.  

Uusi harrastus - rally-toko

Aloitettiin Flamen kanssa uusi harrastus Ilomantsin kansalaisopiston rally-tokokurssilla. Tärkeintä Flamen kanssa tässä kurssissa on se, että päästään tekemään asioita muiden koirakoide läsnäollessa. Sitähän Flame korona-ajan pentuna ei ole päässyt vielä oikeastaan kokemaan. Alku oli hankalaa, kun stressi purki ilmoille haukkua. Onneksi Flame pystyy isossakin stressissä syömään, joten namien avulla saatiin tilannetta vähän helpotettua. Flame rakastaa kopitteluleikkiä ja niinpä me sitten aloitettiin vain ja ainoastaan namien kopittelulla. Ulkona istuminen on Flamelle edelleen vaikea asia, joten muutaman yrityksen jälkeen päätettiin tehdä sen sijaan seisomista. Ja harjoitellaan sitä istumista sitten kotona. Yhden pissatauon jälkeen, hieman kauempana treenialueesta, Flame kyllä istui muutaman kerran, joten kyllä se siitä. Ottaen huomioon, että Flamen kanssa ei ole koskaan varsinaisesti harjoiteltu seuraamista, se pysyi yllättävän hyvin seuraamispaikalla. Tästä on todella hyvä jatkaa ja va

Rally-tokoilua

Maanantaina oli jälleen rally-tokotreenit Pogostan koulun pihalla. Käytiin pikku kävely ennen treeniä ajatuksena, että neiti keskittyisi treeniin paremmin. Parannusta ei ollut nähtävillä 😂. Osittain keskittyi oikein hyvin, mutta paljon paljon haukuttiin edelleen.