Siirry pääsisältöön

Agilityä ja perustreeniä

Perjantai eli jälleen Flamen Rennot lenkit -kurssi + Sisukas-jengin treeni.

Rennot lenkit -kurssilla treenailtiin luopumista ja namin kopittelua. Namin kopittelu osoittautui Flamen mielestä superkivaksi tekemiseksi - jopa niin kivaksi, että haukkuminen unohtui hetkeksi. Siinä juttu, mitä voidaan tehdä jatkossa esim. agilitytreenin tauoilla kouluttajaa kuunnellessa.


Agilitytreeni tehtiin taas yhdessä erässä, koska alla oli tuo kurssin 40 min treeni.

Treenailtiin vartalon hallintaa kävelemällä maassa olevien rimojen ympäri (rimat siivekkeestä ulospäin) ja harjoiteltiin kuuntelua yhden hypyn ja putken avulla. Kädessäni oli lelupalkka (jossa Flame on kiinni kuin terrieri konsanaan) ja Flamen piti kuunnella tuliko estekäsky vai saiko leluun tulla suoraan kiinni. Hienosti tyttö alkoi luopumaan lelusta.

Saatiin vielä samalla häiriötreeniä, kun toisella kentällä treenannut mies haki tarvikkeita hallin toisesta päästä eli kulki meidän kentän läpi muutamaan kertaan. Tilanne oli Flamelle haastava, mutta se pysyi kuitenkin minun kanssani.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mejä-kurssin toinen kerta

Tänään oli jälleen mejä-kurssin treenikerran aika. Tällä kerralla ohjelmassa oli makuuttomat kulmat ja makuu keskellä suoraa. Jälki oli myös haasteellisemmassa maastossa kuin viime viikolla: tiheämpää puustoa ja aluskasvillisuuttakin enemmän. Lisäksi jäljen vieressä oli hirven jätöskasa, joten riistaakin maastosta löytyi. Alun vahvistuksen jälkeen Flame jäljesti suorat tosi hienosti ja merkkasi makuun. Kulmat olivat haastavia. Se kyllä yritti ratkaista ongelman, mutta jostain syystä se etsi kaikista muista suunnista paitsi sieltä, mihin jälki jatkui. Oli myös selkeitä pätkiä, joita se meni ilmavainulla ja siten hieman jäljen sivussa.

Näyttelytreeniä

Flame on ilmoitettu syyskuussa kahteen näyttelyyn, joten nyt on jo todellakin aika alkaa treenaamaan näyttelyjuttuja. Seisominen sujui todella hyvin, mutta näyttelyhihna - se oli ihan kamala.  Kun laitoin hihnan kaulaan, Flame ei pystynyt liikkumaan lainkaan. Eikä aluksi myöskään ottanut nameja. Siksipä aloitimme alusta: Flame katsoi hihnaa ja sai nameja, Flame koski hihnaa ja sai nameja, laitoin hihnan Flamen kaulaan ja se sai nameja. Kun hihna meni pois, ei tullut nameja. Tuota treeniä on jatkettava.

Agilitytreenissä

Flame pääsi pitkästä aikaa agilityhallille. Nyt sitä ei enää häirinnyt muut ihmiset ja muutenkin se oli hallilla rentona (+ oli pakko hypätä putken päälle, jotta pääsi moikkaamaan Maria). Tehtiin ohjaustreeniä, jossa tavoitteena oli saada tehtyä useampia erilaisia ohjauksia, mutta me jumituimme valssiin, kun neiti harrasti enemmän liikkeen jahtaamista kuin ohjauksiin tuloa 😀. Mutta tosi hienoa oli se, että se teki täyspitkää loivaa u-putkea 👍. Ja onhan se tuon pomppuloikkimisensa kanssa ihans supersuloinen 💕.